Krämig Citronpaj

Söt, syrlig och enkel.
Krämig Citronpaj
Betyg: (146st)

Ingredienser

  • 2,5 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
  • 1 msk Dansukker Ekologiskt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 100 g kallt smör, skuren i små bitar
  • 1 äggula

Fyllning

  • 2 ägg
  • 5 äggulor
  • 2,5 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 0,75 dl vispgrädde
  • Citronjuice från 3 citroner, gärna ekologiska
  • Skal från 1 citron, väl tvättad
  • Dansukker Ekologiskt Florsocker att pudra över när kakan är klar

Sätt ugnen på 175 °C.

Mixa mjöl och de övriga ingredienserna till pajskalet i en hushållsmaskin tills det blir en jämn deg.

Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, 24-27 cm diameter, och förbaka den i ugnen i cirka 20 minuter.

Vispa ihop ägg, äggulor och socker, tillsätt vispgrädden och till sist citronjuice och skal.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda cirka 30 - 35 minuter.

Låt svalna helt, gärna i kylskåp så att fyllningen sätter sig.

Pudra över florsocker innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker