Krämig pepparkaksglass

Jag älskar att göra glass fast det är vinter. Det är en perfekt dessert då det kräver otroligt lite engagemang när den ska serveras. Alltså slipper man stå i köket och greja när man har gäster hemma. Sånt gillar jag!
- Recept Linnéa Seidel

Betyg (0 st)

Ingredienser

4 ägg
1 dl Dansukker Farinsocker
1 dl Dansukker Glykossirap
4 dl vispgrädde
200 g pepparkaksdeg
pepparkakor och lingon till dekoration

Instruktioner

Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggulor, farinsocker och glykossirap pösigt i en bunke. Vispa grädden tjock i en annan. Vispa sist upp äggvitorna. Grovriv ner pepparkaksdegen i äggulorna och rör i grädden. Vänd sist i de uppvispade äggvitorna. Fyll en avlång form (en brödform fungerar fint) med glassmeten. Täck med plastfolie och ställ in i frysen i cirka 4 timmar. Efter 1 timme, krossa pepparkakor och strö över den halvfrusna glassen. Fortsätt sedan att frysa glassen i minst 3 timmar till.
Tag ut glassen cirka 30 minuter innan servering. Strö över krossade pepparkakor och lingon.

Recept Linnéa Seidel

Linnéas blogg: Linnéas Skafferi

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.