Kransekage

Kransekage är en traditionell dansk kaka bakad på marsipan, florsocker och ägg. Forma din kransekage i cirklar, spritsa med glasyr och bygg sedan ihop till en julgran.

1 stor gran/stjärna alt. flera små

PT1H

1, 5 tim. + 1 dygn i kylen

Betyg (222 st)

Sätt betyg

Ingredienser

400 g mandelmassa, med hög mandelhalt
100 g Dansukker Florsocker
12 g äggvita

Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
2 äggvitor

Instruktioner

Riv mandelmassan med ett rivjärn. Blanda tillsammans med florsocker. Tillsätt äggvitan och rör ihop till en fast och jämn massa. Låt stå i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela i fem eller fler olika stora delar. Rulla ihop en del och forma till en cirkel. Gör samma sak med resten av delarna. Ska du göra en stjärna delar du kransekagen i tre eller flera delar och rullar ihop och formar som en triangel. Gör samma sak med en till och sedan en lite mindre rektangel.

Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12-14 minuter. Låt svalna helt.

Blanda ihop florsocker och äggvita. Lägg glasyren i en sprits och klipp ett litet hål. Spritsa fina mönster på varje del och låt stelna. Bygg sedan upp granen eller stjärnan.

Tips. Använd en mandelmassa med hög mandelhalt och använd inte varmluft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?