Kransekage

Kransekage är en traditionell dansk kaka bakad på marsipan, florsocker och ägg. Forma din kransekage i cirklar, spritsa med glasyr och bygg sedan ihop till en julgran.

1 stor gran/stjärna alt. flera små

PT1H

1, 5 tim. + 1 dygn i kylen

Betyg (233 st)

Sätt betyg

Ingredienser

400 g mandelmassa, med hög mandelhalt
100 g Dansukker Florsocker
12 g äggvita

Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
2 äggvitor

Instruktioner

Riv mandelmassan med ett rivjärn. Blanda tillsammans med florsocker. Tillsätt äggvitan och rör ihop till en fast och jämn massa. Låt stå i kylskåpet över natten.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela i fem eller fler olika stora delar. Rulla ihop en del och forma till en cirkel. Gör samma sak med resten av delarna. Ska du göra en stjärna delar du kransekagen i tre eller flera delar och rullar ihop och formar som en triangel. Gör samma sak med en till och sedan en lite mindre rektangel.

Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12-14 minuter. Låt svalna helt.

Blanda ihop florsocker och äggvita. Lägg glasyren i en sprits och klipp ett litet hål. Spritsa fina mönster på varje del och låt stelna. Bygg sedan upp granen eller stjärnan.

Tips. Använd en mandelmassa med hög mandelhalt och använd inte varmluft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!