Krispig glasstårta

cirka 10 portioner

Betyg (71 st)

Ingredienser

125 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Farinsocker
2 dl corn flakes
1 1/2 dl kokosflingor
75 g hackade hasselnötter
75 g hackad choklad

Glass
1 liter grädde
2 dl Dansukker Florsocker
8 äggulor
2 dl Dansukker Glykossirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Rör matfett och farinsocker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Klä en springform med plastfilm. Klä botten och kanterna med smulorna men spara en del till att strö ovanpå glassen. Blanda samtliga ingredienser till glassen i en kastrull och sjud tills det börjar tjockna. Sila massan genom en finmaskig sil. Låt svalna. Ställ den avsvalnade massan i frysen tills den börjar stelna något. Fördela då glassmassan i formen med ”krispet”. Strö på det sparade ”krispet” och ställ in formen i frysen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.