Krispig glasstårta

cirka 10 portioner
Krispig glasstårta
Betyg: (59st)

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl Dansukker Farinsocker
  • 2 dl corn flakes
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 75 g hackade hasselnötter
  • 75 g hackad choklad

Glass

  • 1 liter grädde
  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 8 äggulor
  • 2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Rör matfett och farinsocker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Klä en springform med plastfilm. Klä botten och kanterna med smulorna men spara en del till att strö ovanpå glassen. Blanda samtliga ingredienser till glassen i en kastrull och sjud tills det börjar tjockna. Sila massan genom en finmaskig sil. Låt svalna. Ställ den avsvalnade massan i frysen tills den börjar stelna något. Fördela då glassmassan i formen med ”krispet”. Strö på det sparade ”krispet” och ställ in formen i frysen.

Receptet är framtaget av

Dansukker