Krispiga blåbärbars

Krispiga blåbärsbars är ett enkelt sätt att twista till blåbärspajen. Ett lager smulpaj, blåbärsfyllning och ännu ett lager smulpaj. Ljuvligt!

cirka 16 rutor

Betyg (61 st)

Ingredienser

6 1/2 dl mjöl
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk mjölk
125 g smör i bitar
6 1/2 dl blåbär eller andra valfria bär
1 msk saft från citron
1 1/2 msk potatismjöl

Instruktioner

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda mjöl, 1 dl av sockret, kanel, vaniljsocker och mjölken i en bunke.
Lägg i bitar av smör och knåda tills det blir en smulig porös massa.

Lägg hälften av smuldegen i en ugnsfast form, 20 x 30 cm med bakplåtspapper och tryck till så att degen håller ihop.

Blanda bären med citronjuicen och resten av sockret och fördela över botten. Tillsätt potatismjölet om du använder frusna bär.

Häll resten av smuldegen över bären och tryck ut degen lite försiktigt.
Baka i ugnen i 30-35 minuter, eller tills skorpan börjar få färg.
Låt kakan svalna och skär sedan i fyrkanter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.