Krispiga blåbärbars

cirka 16 rutor
Krispiga blåbärbars
Betyg: (39st)

Ingredienser

6 1/2 dl mjöl
1/2 tsk kanel
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk mjölk
125 g smör i bitar
6 1/2 dl blåbär eller andra valfria bär
1 msk saft från citron
1 1/2 msk potatismjöl

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda mjöl, 1 dl av sockret, kanel, vaniljsocker och mjölken i en bunke.
Lägg i bitar av smör och knåda tills det blir en smulig porös massa.

Lägg hälften av smuldegen i en ugnsfast form, 20 x 30 cm med bakplåtspapper och tryck till så att degen håller ihop.

Blanda bären med citronjuicen och resten av sockret och fördela över botten. Tillsätt potatismjölet om du använder frusna bär.

Häll resten av smuldegen över bären och tryck ut degen lite försiktigt.
Baka i ugnen i 30-35 minuter, eller tills skorpan börjar få färg.
Låt kakan svalna och skär sedan i fyrkanter.

Receptet är framtaget av

Dansukker