Ingredienser
Krokantrullar
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk Dansukker Ljus Sirap
Vit chokladmousse
150 g vit choklad
1 st ägg
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Krokantrullar
Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka sötmandeln.
Blanda smör, socker, mjöl, mjölk, sirap och mandel i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ca 1,5 msk smet på plåten, gör ca 2-3 stycken åt gången.
Baka mitt i ugnen i 5-6 minuter tills de är gyllene.
Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten. Rulla flarnen på en träpinne eller något runt innan det stelnar helt. Låt rullarna svalna helt.
Vit chokladmousse
Hacka chokladen grovt och smält i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta.
Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.
Vispa upp ägget med en gaffel. Vispa grädden rätt hårt.
Vispa ner den smälta chokladen i det uppvispade ägget.
Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
Fyll rullarna med moussen precis innan servering och dekorera gärna med färska bär eller frukter.
- Recept Fredrik Nylén - Fredriks Fika
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.