Krokantrullar fyllda med vit chokladmousse

- Recept Fredrik Nylén
Krokantrullar fyllda med en ljuvlig vit chokladmousse! En otroligt god dessert som man bara inte kan motstå. Knäckig krokantrulle och vit chokladmousse, denna kommer imponera på gästerna!

15 stycken

Betyg (2 st)

Ingredienser

Krokantrullar
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Vit chokladmousse
150 g vit choklad
1 st ägg
3 dl vispgrädde

Instruktioner

Krokantrullar
Sätt ugnen på 175 grader.

Finhacka sötmandeln.

Blanda smör, socker, mjöl, mjölk, sirap och mandel i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ca 1,5 msk smet på plåten, gör ca 2-3 stycken åt gången.

Baka mitt i ugnen i 5-6 minuter tills de är gyllene.

Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten. Rulla flarnen på en träpinne eller något runt innan det stelnar helt. Låt rullarna svalna helt.

Vit chokladmousse
Hacka chokladen grovt och smält i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta.

Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.

Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.

Vispa upp ägget med en gaffel. Vispa grädden rätt hårt.

Vispa ner den smälta chokladen i det uppvispade ägget.

Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.

Fyll rullarna med moussen precis innan servering och dekorera gärna med färska bär eller frukter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!