Ingredienser
Krokantrullar
100 g sötmandel
100 g smör
1 dl Dansukker Strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
2 msk Dansukker Ljus Sirap
Vit chokladmousse
150 g vit choklad
1 st ägg
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Krokantrullar
Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka sötmandeln.
Blanda smör, socker, mjöl, mjölk, sirap och mandel i en kastrull. Smält ihop och värm tills första bubblorna dyker upp. Dra av från plattan.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ca 1,5 msk smet på plåten, gör ca 2-3 stycken åt gången.
Baka mitt i ugnen i 5-6 minuter tills de är gyllene.
Låt flarnet svalna 2-3 minuter på plåten. Rulla flarnen på en träpinne eller något runt innan det stelnar helt. Låt rullarna svalna helt.
Vit chokladmousse
Hacka chokladen grovt och smält i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta.
Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.
Vispa upp ägget med en gaffel. Vispa grädden rätt hårt.
Vispa ner den smälta chokladen i det uppvispade ägget.
Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
Fyll rullarna med moussen precis innan servering och dekorera gärna med färska bär eller frukter.
- Recept Fredrik Nylén - Fredriks Fika
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.