Krusbär, kiwi och vindruvssylt - Recept

Krusbär, kiwi och vindruvssylt

2 burkar 40 min.
Bärig och fruktig sylt med syrliga inslag av krusbär, kiwi och vindruvor, den perfekta sylten. Njut av denna härliga sylt till en fullproppad ostbricka!
Krusbär, kiwi och vindruvssylt
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 300 g gröna krusbär
  • 300 g kiwi
  • 300 g gröna vindruvor
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl limesaft
  • 600 g Dansukker Syltsocker

Skölj och snoppa krusbären. Skala och skär kiwin i små bitar. Skölj, halvera och kärna ur druvorna.

Blanda bär, frukt, vatten och limesaft i en kastrull och sjud på svag värme 10 minuter. Tillsätt syltsocker och koka ytterligare 6-8 minuter.

Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;