Kryddiga chocolate chip caramel cookies - Recept

Kryddiga chocolate chip caramel cookies

ca 20 kakor
En julig variant av Chocolate chip cookies med görs med ljust muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker med knäckiga karamellbitar som görs av ekologiskt rörsocker.
- Recept Emma Brink Rask
Kryddiga chocolate chip caramel cookies
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 110 gram smör
  • 100 gram Dansukker Ekologiskt Rörsocker (till karamellen)
  • 75 gram Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 30 gram Dansukker Farinsocker
  • 50 gram Dansukker Strösocker
  • 1 ägg, rumstempererat
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 165 gram vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 125 gram chokladknappar

Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn, 160 grader varmluft).
Bryn smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
Häll 100 gram ekologiskt rörsocker i en tjockbottnad kastrull eller panna och smält tills det blivit gyllenbrunt. Häll över det på ett bakplåtspapper och låt det kallna.
Blanda smöret med muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker och blanda i en köksmaskin eller med elvisp i någon minut tills det gått ihop.
Tillsätt ägget och vispa i 2-3 minuter tills smeten tjockat och bleknat något.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kanel, kardemumma, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i smeten och rör om.
Hacka karamellen (det smälta sockret) i mindre bitar och blanda tillsammans med chokladknapparna i degen .
Rulla bollar av ca 1,5 msk deg och lägg  på en plåt.
Baka i 10 minuter. Låt dem svalna 5-10 minuter på plåten innan du tar av dem.


;