Ingredienser
110 gram smör
100 gram Dansukker Ekologiskt Rörsocker (till karamellen)
75 gram Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
30 gram Dansukker Farinsocker
50 gram Dansukker Strösocker
1 ägg, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
165 gram vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
125 gram chokladknappar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn, 160 grader varmluft).
Bryn smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
Häll 100 gram ekologiskt rörsocker i en tjockbottnad kastrull eller panna och smält tills det blivit gyllenbrunt. Häll över det på ett bakplåtspapper och låt det kallna.
Blanda smöret med muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker och blanda i en köksmaskin eller med elvisp i någon minut tills det gått ihop.
Tillsätt ägget och vispa i 2-3 minuter tills smeten tjockat och bleknat något.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kanel, kardemumma, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i smeten och rör om.
Hacka karamellen (det smälta sockret) i mindre bitar och blanda tillsammans med chokladknapparna i degen .
Rulla bollar av ca 1,5 msk deg och lägg på en plåt.
Baka i 10 minuter. Låt dem svalna 5-10 minuter på plåten innan du tar av dem.
- Recept Emma Brink Rask - Brinken Bakar
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.