Ingredienser
110 gram smör
100 gram Dansukker Ekologiskt Rörsocker (till karamellen)
75 gram Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
30 gram Dansukker Farinsocker
50 gram Dansukker Strösocker
1 ägg, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
165 gram vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
125 gram chokladknappar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn, 160 grader varmluft).
Bryn smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
Häll 100 gram ekologiskt rörsocker i en tjockbottnad kastrull eller panna och smält tills det blivit gyllenbrunt. Häll över det på ett bakplåtspapper och låt det kallna.
Blanda smöret med muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker och blanda i en köksmaskin eller med elvisp i någon minut tills det gått ihop.
Tillsätt ägget och vispa i 2-3 minuter tills smeten tjockat och bleknat något.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kanel, kardemumma, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i smeten och rör om.
Hacka karamellen (det smälta sockret) i mindre bitar och blanda tillsammans med chokladknapparna i degen .
Rulla bollar av ca 1,5 msk deg och lägg på en plåt.
Baka i 10 minuter. Låt dem svalna 5-10 minuter på plåten innan du tar av dem.
- Recept Emma Brink Rask - Brinken Bakar
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.