Kryddiga chocolate chip caramel cookies

- Recept Emma Brink Rask
En julig variant av Chocolate chip cookies som görs med ljust muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker. Med knäckiga karamellbitar som görs av ekologiskt rörsocker.

ca 20 kakor

Betyg (3 st)

Sätt betyg

Ingredienser

110 gram smör
100 gram Dansukker Ekologiskt Rörsocker (till karamellen)
75 gram Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
30 gram Dansukker Farinsocker
50 gram Dansukker Strösocker
1 ägg, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
165 gram vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
125 gram chokladknappar

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn, 160 grader varmluft).
Bryn smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
Häll 100 gram ekologiskt rörsocker i en tjockbottnad kastrull eller panna och smält tills det blivit gyllenbrunt. Häll över det på ett bakplåtspapper och låt det kallna.
Blanda smöret med muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker och blanda i en köksmaskin eller med elvisp i någon minut tills det gått ihop.
Tillsätt ägget och vispa i 2-3 minuter tills smeten tjockat och bleknat något.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kanel, kardemumma, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i smeten och rör om.
Hacka karamellen (det smälta sockret) i mindre bitar och blanda tillsammans med chokladknapparna i degen .
Rulla bollar av ca 1,5 msk deg och lägg  på en plåt.
Baka i 10 minuter. Låt dem svalna 5-10 minuter på plåten innan du tar av dem.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.