Ingredienser
110 gram smör
100 gram Dansukker Ekologiskt Rörsocker (till karamellen)
75 gram Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
30 gram Dansukker Farinsocker
50 gram Dansukker Strösocker
1 ägg, rumstempererat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
165 gram vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
125 gram chokladknappar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader (vanlig ugn, 160 grader varmluft).
Bryn smöret och ställ det åt sidan för att svalna något.
Häll 100 gram ekologiskt rörsocker i en tjockbottnad kastrull eller panna och smält tills det blivit gyllenbrunt. Häll över det på ett bakplåtspapper och låt det kallna.
Blanda smöret med muscovadorörsocker, farinsocker och strösocker och blanda i en köksmaskin eller med elvisp i någon minut tills det gått ihop.
Tillsätt ägget och vispa i 2-3 minuter tills smeten tjockat och bleknat något.
Blanda samman mjöl, vaniljsocker, kanel, kardemumma, bakpulver, bikarbonat och salt i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna i smeten och rör om.
Hacka karamellen (det smälta sockret) i mindre bitar och blanda tillsammans med chokladknapparna i degen .
Rulla bollar av ca 1,5 msk deg och lägg på en plåt.
Baka i 10 minuter. Låt dem svalna 5-10 minuter på plåten innan du tar av dem.
- Recept Emma Brink Rask - Brinken Bakar
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.