Långpannebröd med havregryn

4 stycken

Betyg (77 st)

Ingredienser

4 dl havregryn
1 dl havrekli
1 liter vatten
50 g jäst
1 dl flytande margarin
2 tsk salt
1 dl Dansukker Brödsirap
1 msk kummin, kan uteslutas
cirka 18 dl vetemjöl special

Instruktioner

Lägg havregryn och havrekli i en skål. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Låt stå tills temperaturen sjunkit till 37°. Smula ner jästen i havreblandningen och rör tills den löst sig. Tillsätt margarin, salt, sirap och kummin. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta som rullas samman till en limpa. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite olja eller klipp en bit bakplåtspapper och sätt mellan varje limpa så fäster de inte i varandra. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på lite havrekli. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.