Ingredienser
4 dl havregryn
1 dl havrekli
1 liter vatten
50 g jäst
1 dl flytande margarin
2 tsk salt
1 dl Dansukker Brödsirap
1 msk kummin, kan uteslutas
cirka 18 dl vetemjöl special
Instruktioner
Lägg havregryn och havrekli i en skål. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Låt stå tills temperaturen sjunkit till 37°. Smula ner jästen i havreblandningen och rör tills den löst sig. Tillsätt margarin, salt, sirap och kummin. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta som rullas samman till en limpa. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite olja eller klipp en bit bakplåtspapper och sätt mellan varje limpa så fäster de inte i varandra. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på lite havrekli. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!