Ingredienser
4 dl havregryn
1 dl havrekli
1 liter vatten
50 g jäst
1 dl flytande margarin
2 tsk salt
1 dl Dansukker Brödsirap
1 msk kummin, kan uteslutas
cirka 18 dl vetemjöl special
Instruktioner
Lägg havregryn och havrekli i en skål. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Låt stå tills temperaturen sjunkit till 37°. Smula ner jästen i havreblandningen och rör tills den löst sig. Tillsätt margarin, salt, sirap och kummin. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta som rullas samman till en limpa. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite olja eller klipp en bit bakplåtspapper och sätt mellan varje limpa så fäster de inte i varandra. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på lite havrekli. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.