Långpannebröd med havregryn

4 stycken
Långpannebröd med havregryn
Betyg: (62st)

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 1 dl havrekli
  • 1 liter vatten
  • 50 g jäst
  • 1 dl flytande margarin
  • 2 tsk salt
  • 1 dl Dansukker Brödsirap
  • 1 msk kummin, kan uteslutas
  • cirka 18 dl vetemjöl special

Lägg havregryn och havrekli i en skål. Koka upp vattnet och häll det i skålen. Låt stå tills temperaturen sjunkit till 37°. Smula ner jästen i havreblandningen och rör tills den löst sig. Tillsätt margarin, salt, sirap och kummin. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i fyra lika stora bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta som rullas samman till en limpa. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper. Pensla sidorna med lite olja eller klipp en bit bakplåtspapper och sätt mellan varje limpa så fäster de inte i varandra. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på lite havrekli. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° i cirka 35 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Receptet är framtaget av

Dansukker