Ingredienser
Kaka
250 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Glasyr
200 g färskost
1/2 dl Dansukker Florsocker
1 dl grädde
1/2 dl pistagekräm
Dekoration
ca 250 g jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smör och tillsätt mjölk. Ställ åt sidan för att svalna. Vispa ägg, strösocker och muscovadorörsocker poröst. Häll ner smörblandningen och rör om.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och vänd ner i smeten. Rör försiktigt smeten jämn.
Klä en ugnsform, ca 25x30 cm med bakplåtspapper. Häll ner smeten och grädda kakan i mitten av ugnen ca 30-35 minuter. Låt svalna helt.
Förbered glasyren. Vispa färskost, florsocker och grädde till en fast glasyr. Tillsätt pistagekrämen och vispa lite till. Bred glasyren över kakan när kakan är helt kall. Ställ i kylen ca 1 timme.
Dela kakan i bitar och dekorera med jordgubbar. Kakan ska förvaras i kylen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.