Läckra Kanelbullar

cirka 40 stycken

Betyg (50 st)

Ingredienser

75 g jäst för söta degar, 1 1/2 paket
5 dl mjölk
1,8 – 2 liter vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
2 dl Dansukker Ekologiskt Strösocker eller Dansukker Vit Sirap
2 ägg
1 tsk salt
1 msk nystött kardemumma

Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade 
1 msk kanel
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 msk ströbröd
1 msk vatten

TIPS!
Variera smaken genom att byta ut rörsockret i fyllningen mot brunt farinsocker. Passar fint ihop med kanel.

Pensling och garnering
1-2 ägg, uppvispade
Dansukker Ekologiskt Pärlsocker

Instruktioner

1. Smula jästen i köksassistentens bunke. Häll över mjölken (behöver inte värmas) och rör om så att jästen löser sig.

2. Tillsätt det mesta av mjölet, smör i klickar, socker, ägg, salt och
kardemumma. Bearbeta degen länge i maskinen (5-10 minuter) tills den blir riktigt smidig och blank. Tillsätt ev. ytterligare mjöl. Låt jäsa varmt under plastfolie till dubbel storlek minst 30 minuter.

3. Gör fyllningen under tiden: vispa samman alla ingredienser. Ströbrödet hjälper till att hålla fyllningen på plats i bullarna.

4. Ta upp degen på bakbord, knåda lätt och dela i två delar. Kavla ut varje del till en stor rektangel. Bred på kanelfyllningen. Rulla ihop från långsidan till en lång rulle. Pensla kanten med lite vatten så fäster den bättre. Skär i 2-3 cm bitar. Lägg glest på bakpappersklädda plåtar eller i bullformar.

5. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 °C.

6. Pensla bullarna försiktigt med det uppvispade ägget. Strö över
pärlsocker och grädda mitt i ugnen 5–8 minuter.

Recept Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.