Lakritsbullar

Goda och roliga spöken att sätta tänderna i. Dessa läskiga bullar är fyllda med lakritskräm och toppade med en härlig glasyr.

Ca 15 st.

PT1H

1½ timme

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Vetedeg
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 tsk kardemumma, malen
6-7 dl vetemjöl
75-100 g smör
1 tsk salt

Fyllning
200 g färskost
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
10 g lakritspulver

Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
½ citronsaft

10 stora muffinsformar
20 ätbara ögon för dekoration

Instruktioner

Värm mjölken till 37 °C. Lös upp jästen med mjölken och tillsätt sirap, kardemumma, vetemjöl och smör. Arbeta degen i en bakmaskin i ca 10 minuter och tillsätt saltet mot slutet.

Låt degen jäsa i cirka 30 minuter. Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på färskosten och strö över muscovadosocker och lakritsoulver. Rulla samman. Skär i ca 4 cm breda bitar och lägg bullarna i muffinsformarna. Låt jäsa ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 °C.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett galler.

Förbered glasyren. Blanda ihop florsocker med citronsaft och vid behov en skvätt vatten för lagom konsistens. Bred ut glasyren på de helt avsvalnade bullarna och garnera med ätbara ögon.

Tips: Tycker du inte om lakrits går annan fyllning lika bra. Testa med 100 g smör, 1/2 dl Ljust Muscovadorörsocker, 1 tsk Vaniljsocker och 2 tsk kardemumma eller 100 g smör, 1/2 dl Farinsocker och 1 msk kanel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.