Lakritsbullar - Recept

Lakritsbullar

Ca 15 st. 1½ timme
Goda och roliga spöken att sätta tänderna i. Dessa läskiga bullar är fyllda med lakritskräm och toppade med en härlig glasyr.
Lakritsbullar
Betyg (0st)

Ingredienser

    Vetedeg

    • 2 1/2 dl mjölk
    • 25 g färsk jäst
    • 1 dl Dansukker Vit Sirap
    • 2 tsk kardemumma, malen
    • 6-7 dl vetemjöl
    • 75-100 g smör
    • 1 tsk salt

    Fyllning

    • 200 g färskost
    • 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
    • 10 g lakritspulver

    Glasyr

    • 4 dl Dansukker Florsocker
    • ½ citronsaft

    • 10 stora muffinsformar
    • 20 ätbara ögon för dekoration

    Värm mjölken till 37 °C. Lös upp jästen med mjölken och tillsätt sirap, kardemumma, vetemjöl och smör. Arbeta degen i en bakmaskin i ca 10 minuter och tillsätt saltet mot slutet.

    Låt degen jäsa i cirka 30 minuter. Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på färskosten och strö över muscovadosocker och lakritsoulver. Rulla samman. Skär i ca 4 cm breda bitar och lägg bullarna i muffinsformarna. Låt jäsa ca 20 minuter.

    Sätt ugnen på 225 °C.

    Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett galler.

    Förbered glasyren. Blanda ihop florsocker med citronsaft och vid behov en skvätt vatten för lagom konsistens. Bred ut glasyren på de helt avsvalnade bullarna och garnera med ätbara ögon.

    Tips: Tycker du inte om lakrits går annan fyllning lika bra. Testa med 100 g smör, 1/2 dl Ljust Muscovadorörsocker, 1 tsk Vaniljsocker och 2 tsk kardemumma eller 100 g smör, 1/2 dl Farinsocker och 1 msk kanel.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;