Lakritsbullar

Goda och roliga spöken att sätta tänderna i. Dessa läskiga bullar är fyllda med lakritskräm och toppade med en härlig glasyr.

Ca 15 st.

1½ timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

Vetedeg
2 1/2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl Dansukker Vit Sirap
2 tsk kardemumma, malen
6-7 dl vetemjöl
75-100 g smör
1 tsk salt

Fyllning
200 g färskost
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
10 g lakritspulver

Glasyr
4 dl Dansukker Florsocker
½ citronsaft

10 stora muffinsformar
20 ätbara ögon för dekoration

Instruktioner

Värm mjölken till 37 °C. Lös upp jästen med mjölken och tillsätt sirap, kardemumma, vetemjöl och smör. Arbeta degen i en bakmaskin i ca 10 minuter och tillsätt saltet mot slutet.

Låt degen jäsa i cirka 30 minuter. Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangulär platta. Bred på färskosten och strö över muscovadosocker och lakritsoulver. Rulla samman. Skär i ca 4 cm breda bitar och lägg bullarna i muffinsformarna. Låt jäsa ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 225 °C.

Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna på ett galler.

Förbered glasyren. Blanda ihop florsocker med citronsaft och vid behov en skvätt vatten för lagom konsistens. Bred ut glasyren på de helt avsvalnade bullarna och garnera med ätbara ögon.

Tips: Tycker du inte om lakrits går annan fyllning lika bra. Testa med 100 g smör, 1/2 dl Ljust Muscovadorörsocker, 1 tsk Vaniljsocker och 2 tsk kardemumma eller 100 g smör, 1/2 dl Farinsocker och 1 msk kanel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.