Läskande jordgubbsshrub

En läskande jordgubbsshrub med gin, färska jordgubbar och lime. Gör din drink på jordgubbar och balsamicovinäger, den perfekta smakkombinationen.

1 glas

30 minuter

Betyg (51 st)

Ingredienser

Grundrecept shrub
3 dl jordgubbar
300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Jordgubbsshrub
3 msk shrub
20 cl kolsyrat vatten
2-3 färska jordgubbar
1 lime
4 cl gin (kan uteslutas)

Instruktioner

Shrub
Skölj och hacka jordgubbarna. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka. Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl. Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar. Koka upp vinägern med sockret. Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förslut. Förvara i kylen.

Jordgubbsshrub
Häll shruben i ett glas och fyll på med kolsyrat vatten.
Skölj och lägg i jordgubbarna. Toppa med gin och limeskivor.


Tips!
Gör shruben minst några dagar innan servering. Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.