Läskande jordgubbsshrub

1 glas 30 minuter
Läskande jordgubbsshrub
Betyg: (33st)

Ingredienser

    Grundrecept shrub

    • 3 dl jordgubbar
    • 300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
    • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö

    Jordgubbsshrub

    • 3 msk shrub
    • 20 cl kolsyrat vatten
    • 2-3 färska jordgubbar
    • 1 lime
    • 4 cl gin (kan uteslutas)

    Shrub
    Skölj och hacka jordgubbarna. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
    Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka. Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl. Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
    Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar. Koka upp vinägern med sockret. Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förslut. Förvara i kylen.

    Jordgubbsshrub
    Häll shruben i ett glas och fyll på med kolsyrat vatten.
    Skölj och lägg i jordgubbarna. Toppa med gin och limeskivor.


    Tips!
    Gör shruben minst några dagar innan servering. Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker