Lättlagad bärkaka i långpanna

cirka 30 bitar
Lättlagad bärkaka i långpanna
Betyg: (53st)

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 l bär t ex hallon, blåbär, vinbär eller björnbär
  • 200 g smör eller margarin

Garnering

  • Dansukker Florsocker

Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm, och strö över bären. Hyvla matfettet med en osthyvel och lägg ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Dofta över lite florsocker vid serveringen.

Kakan kan även serveras som dessert med lite vispad grädde till.

Receptet är framtaget av

Dansukker