Lättlagad bärkaka i långpanna

En lättlagad bärkaka som räcker till många. Baka kakan med rörsocker som ger en karamellig ton och dina favoritbär. Bärkakan passar till alla fester.

cirka 30 bitar

Betyg (180 st)

Ingredienser

4 ägg
6 dl Dansukker Rörsocker Strö
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 l bär t ex hallon, blåbär, vinbär eller björnbär
200 g smör eller margarin

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm, och strö över bären. Hyvla matfettet med en osthyvel och lägg ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Låt svalna. Skär i rutor. Dofta över lite florsocker vid serveringen.

Kakan kan även serveras som dessert med lite vispad grädde till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskig Rocky Road

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.