Lemoncurd

Friskt, syrligt. Smakar lika bra som fyllning till tårta som på scones och rostat bröd.

40 minuter

Betyg (58 st)

Ingredienser

2 dl färskpressad citronsaft
3 ägg
5 dl Dansukker Syltsocker
200 g smör

Instruktioner

Pressa saften ur citronerna. Blanda ägg, syltsocker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna.

Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning. Ta kastrullen från värmen. Sila lemon curden och häll därefter upp den i varma, väl rengjorda burkar. Förvara i kyl.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.