Likörtoppar

Likörtoppar

20 stycken
Likörtoppar är läckra små njutningar som passar till kaffet. Smaksätt dina små biskviliknande toppar med likör för en lite vuxnare smak.
Likörtoppar
Betyg (0st)

Ingredienser

Deg
25 g mald mandel
2 1/2 msk Dansukker Florsocker
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 msk vetemjöl
40 g smör eller margarin

Fyllning
50 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
4 msk likör, tag favoritsmaken
100 g smält choklad, valfri sort

Garnering
100 g smält, mörk choklad
25 g smält, vit choklad

Arbeta samman ingredienserna till deg en. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Tag ut runda kakor, 2-3 centimeter i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

Rör smör och florsocker smidigt med elvisp. Arbeta in likör och smält choklad. Spritsa toppar på de avsvalnade kakorna. Ställ i kylskåp i 1 timme. Doppa dem därefter i smält mörk choklad. Låt stelna. Ringla över smält, vit choklad. Förvara svalt men inte kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;