Likörtoppar

20 stycken
Likörtoppar
Betyg: (0st)

Ingredienser

Deg
25 g mald mandel
2 1/2 msk Dansukker Florsocker
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 1/2 msk vetemjöl
40 g smör eller margarin

Fyllning
50 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
4 msk likör, tag favoritsmaken
100 g smält choklad, valfri sort

Garnering
100 g smält, mörk choklad
25 g smält, vit choklad

Arbeta samman ingredienserna till deg en. Låt vila i kylskåp i 1 timme. Kavla ut degen till 3 mm tjocklek. Tag ut runda kakor, 2-3 centimeter i diameter. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.

Rör smör och florsocker smidigt med elvisp. Arbeta in likör och smält choklad. Spritsa toppar på de avsvalnade kakorna. Ställ i kylskåp i 1 timme. Doppa dem därefter i smält mörk choklad. Låt stelna. Ringla över smält, vit choklad. Förvara svalt men inte kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker