Lills Godbitar

Lills godbitar är små tryfflar som kan smaksättas med massor av godsaker. Testa rom och russin, apelsinskal och Cointreau eller syltad ingefära och chili.

cirka 30 stycken

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1/2 dl vispgrädde
100 g choklad i bitar
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Florsocker
50 g rumsvarmt osaltat smör

Smaksättningar
1 msk russin och 1 msk rom
eller
1/2 dl krossade mandelbiskvier och event 1 msk mandel- eller kaffelikör
eller
rivet skal från en apelsin, gärna obesprutad och 1 msk Cointreau
eller
1 msk finhackad syltad ingefära och 1/2 tsk finhackad röd chilifrukt
eller
1 dl kokosflingor och 2 msk kanderad frukt

Instruktioner

Koka upp grädden och chokladen i en kastrull på spisen. Ta bort från värmen och rör tills all choklad har smält. Tillsätt vanilj- och florsocker samt valfri smaksättning. Ställ i kylskåp i cirka 2 timmar. Rör därefter i smöret. Forma kulor som doppas i florsocker eller kakao, eller doppas i smält choklad och eventuellt därefter rullas i kokosflingor eller hackad mandel/nötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.