Ingredienser
Chokladbotten
150 g smör
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
4 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
31/2 dl vetemjöl
1 äggula
Limefyllning
4 äggulor
3 dl crème fraiche
1 1/4 dl Dansukker Florsocker
1 1/2 msk maizena
Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
3/4 dl färskpressad limesaft
Halloncurd
250 g hallon
1 ägg
1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
25 g smör, rumstempererat
Garnering
Färska hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Gör halloncurden och låt svalna i kylen.
Gör halloncurden. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.
Ringla curden på pajen och garnerna med färska hallon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.