Limepaj med choklad och halloncurd

cirka 12 bitar 1 timme + 3 timmar i kylen
Sätt tänderna i en limepaj med smak av choklad och halloncurd! Limepaj kan man variera efter tycke och smak. Den här limepajen har en saftig chokladbotten och frisk halloncurd.
Limepaj med choklad och halloncurd
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Chokladbotten

    • 150 g smör
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 4 msk kakao
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 31/2 dl vetemjöl
    • 1 äggula

    Limefyllning

    • 4 äggulor
    • 3 dl crème fraiche
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 1/2 msk maizena
    • Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
    • 3/4 dl färskpressad limesaft

    Halloncurd

    • 250 g hallon
    • 1 ägg
    • 1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
    • 25 g smör, rumstempererat

    Garnering

    • Färska hallon

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.

    Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.

    Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Gör halloncurden och låt svalna i kylen.

    Gör halloncurden. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.

    Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

    Ringla curden på pajen och garnerna med färska hallon.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker