Limepaj med graham och rabarbertopping

cirka 12 bitar 1 timme + 3 timmar i kylen
Vill du att din limepaj ska kännas mer matig? Den här limepajen med grahamsbotten och rabarbertopping är i så fall perfekt för dig! Ett fräscht och friskt alternativ till eftermiddagsfikan.
Limepaj med graham och rabarbertopping
Betyg: (11 st)

Ingredienser

    Grahamsbotten

    • 150 g smör
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 1/2 dl grahamsmjöl
    • 1 dl vetemjöl
    • 1 äggula

    Fyllning

    • 4 äggulor
    • 3 dl crème fraiche
    • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
    • 1 1/2 msk maizena
    • Skalet av 1/2 lime, gärna obesprutad
    • 3/4 dl färskpressad limesaft

    Marinerade rabarber

    • 2 stjälkar rabarber
    • 200 g jordgubbar
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • Saften av 1/2 lime, gärna obesprutad

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Tärna smöret och mixa ihop alla ingredienser till mördegen. Arbeta ihop degen på ett mjölat bakbord. Plasta in och låt vila i kylen i cirka 30 minuter. Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten, cirka 13x36 cm.

    Grädda pajskalet i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Gör under tiden fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.

    Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i ytterligare 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.

    Låt vila i kylen i cirka 3 timmar. Skölj och skär rabarberna och jordgubbarna i bitar. Blanda med muscovadorörsocker och lime och låt stå i minst 30 minuter.

    Dekorera pajen med den marinerade rabarbern.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker