Lingoncurd

Lingoncurd är syrligt gott och dessutom härligt färgglad. Lingoncurd passar lika bra till frukostyoghurt och efterrättsglass som till en julig dessert.

1 burk

30 minuter

Betyg (29 st)

Ingredienser

250 g lingon
2 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Syltsocker
2 krm pepparkakskryddor
25 g smör, rumstempererat

Instruktioner

Pressa lingonen genom en finmaskig sil. Vispa upp äggulorna och rör ner i lingonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt syltsocker och pepparkakskryddor och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret i omgångar under fortsatt vispning. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills lingoncurden svalnat av.

Häll upp i en varm och väl rengjord burk. Förvara i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.