Lingoncurd

1 burk 30 minuter
Lingoncurd är syrligt gott och dessutom härligt färgglad. Lingoncurd passar lika bra till frukostyoghurt och efterrättsglass som till en julig dessert.
Lingoncurd
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 250 g lingon
  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl Dansukker Syltsocker
  • 2 krm pepparkakskryddor
  • 25 g smör, rumstempererat

Pressa lingonen genom en finmaskig sil. Vispa upp äggulorna och rör ner i lingonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt syltsocker och pepparkakskryddor och låt sjuda under omrörning i 2-3 minuter.

Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret i omgångar under fortsatt vispning. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills lingoncurden svalnat av.

Häll upp i en varm och väl rengjord burk. Förvara i kylskåpet.

Receptet är framtaget av

Dansukker