Lingondricka

Frisk lingondricka passar både stora och små. Drick din hemmagjorda lingondricka läskande kall, eller värm upp den och drick en ruskig höstdag.

ca 8 dl

30 minuter

Betyg (6 st)

Ingredienser

700 g lingon
3 dl vatten
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Instruktioner

Häll lingon och vatten i en kastrull. Koka upp och låt blandningen sjuda tills bären mjuknat.

Sila blandningen genom en finmaskig sil. Mosa ut så mycket som möjligt från bären och häll blandningen i en ren kastrull. Tillsätt socker och koka upp en kort stund.

Ta av från värmen och skumma av saften. Häll den ytterligare en gång genom en finmaskig sil.

Häll saften i en varm, väl rengjord flaska och låt svalna med lock på. Förvara i kylen.

Vid servering späd med vatten efter egen smak. Värm drycken eller servera den kall.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.