Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Strösocker, gärna ekologiskt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1-2 dl färska eller frysta lingon (eller andra bär som t ex blåbär, hallon eller vinbär)
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Rör matfett och de båda sockersorterna mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll 3/4 av smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Lägg på bären som därefter täcks med resterande smet. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 1 timme. Låt stå kvar i formen i 10 minuter innan den stjälps upp på galler. Förvaras i kylskåp eller fryses.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.