Lingonkola

Vackert röd kola med fruktig och sötsyrlig smak. En kul twist på julkola som hela familjen kommer att älska!

ca 30 bitar

PT40M

ca 40 minuter

Betyg (973 st)

Sätt betyg

Ingredienser

150 g lingon
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
1 nypa salt

Instruktioner

Klä en form med bakplåtspapper, cirka 15x20 cm. 

Tina upp lingon och mixa med en stavmixer. Sila lingonen genom en finmaskig sil.

Blanda saften från lingonen med resten av ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka kolan till 123°C. Rör om då och då. Häll upp kolan i formen och låt stelna innan du skär upp den.

Tips. Garnera lingonkolan med lingonpulver för lite mer smak och ett vackert utseende.

Tips. Vill du ha en hårdare kola, koka den till 125°C.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.