Ljuvlig päronmarmelad med vanilj och kardemumma

- Recept Simona Muntean
Denna goda päronmarmelad med vanilj och kardemumma passar lika bra till ost och kex som till pannkakor eller fyllning i höstens födelsedagstårta.

Betyg (385 st)

Ingredienser

1 kg päron
3 dl Dansukker Syltsocker
3 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1/2 dl färskpressad citronsaft

Instruktioner

Skala päronen och dela i mindre bitar. Lägg i en kastrull på spisen.
Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp under omröring.
Låt marmeladen puttra i ca 10–15 minuter tills päronbitarna är mjuka.
Mosa bitarna till en slät marmelad eller bara lätt så du har kvar härligt mjuka päronbitar. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på locket. Förvaras svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.