Ljuvlig päronmarmelad med vanilj och kardemumma

Denna goda päronmarmelad med vanilj och kardemumma passar lika bra till ost och kex som till pannkakor eller fyllning i höstens födelsedagstårta.
- Recept Simona Muntean
Ljuvlig päronmarmelad med vanilj och kardemumma
Betyg: (123st)

Ingredienser

  • 1 kg päron
  • 3 dl Dansukker Syltsocker
  • 3 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1/2 dl färskpressad citronsaft

Skala päronen och dela i mindre bitar. Lägg i en kastrull på spisen.
Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp under omröring.
Låt marmeladen puttra i ca 10–15 minuter tills päronbitarna är mjuka.
Mosa bitarna till en slät marmelad eller bara lätt så du har kvar härligt mjuka päronbitar. Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på locket. Förvaras svalt.