Lumumba, dubbla romkakor

Lumumba, dubbla romkakor

cirka 25 stycken
Lumumba är ursprungligen en varm chokladdryck med rom som dessa dubbla romkakor efterliknar. Riktigt goda kakor formade till stjärnor och med smak av rom.
Lumumba, dubbla romkakor
Betyg (0st)

Ingredienser

4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk kakako
1 ägg
150 g smör eller margarin

Fyllning
50 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
1 msk mörk rom
100 g smält choklad

Garnering
100 g mörk choklad
1 msk olja
silverkulor

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter.

Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek och ta ut stjärnor med mått. Lägg stjärnorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Bred eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.

Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa de resterande kakorna i chokladen. Ställ på galler. Strö silverkulor på kakorna innan chokladen stelnat. Lägg de garnerade kakorna ovanpå kakorna med fyllning. Förvaras svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;