4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 msk kakako
1 ägg
150 g smör eller margarin
Fyllning
50 g osaltat smör
1 dl Dansukker Florsocker
1 msk mörk rom
100 g smält choklad
Garnering
100 g mörk choklad
1 msk olja
silverkulor
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Arbeta degen smidig på lätt mjölat bakbord. Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek och ta ut stjärnor med mått. Lägg stjärnorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Bred eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål tillsammans med oljan och smält över vattenbad. Doppa de resterande kakorna i chokladen. Ställ på galler. Strö silverkulor på kakorna innan chokladen stelnat. Lägg de garnerade kakorna ovanpå kakorna med fyllning. Förvaras svalt.
Receptet är framtaget av