Lyxig pannkakstårta med bananfyllning

4 personer
Lyxig pannkakstårta med bananfyllning
Betyg: (1st)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 ägg, delade i gulor och vitor
3 msk vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/4 krm salt

Fyllning 1
200 g hasselnötter
2 dl Dansukker Florsocker
1 dl grädde

Fyllning 2
3 dl vispgrädde
2 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
2-3 bananer

Garnering
Dansukker Florsocker
jordgubbar

smör eller margarin till gräddningen

Vispa grädden och äggvitan fast var för sig. Blanda ner äggulorna i grädden. Blanda samman mjöl, salt och vaniljsocker och sikta ner i gräddsmeten. Till sist vänds äggvitorna ner i smeten.

Mal eller hacka hasselnötterna fint. Blanda samman nötterna, florsockret och grädden till en smet.

Vispa grädden till fyllningen fast tillsammans med florsockret. Vänd i kesellan.

Grädda pannkakor i smord stekpanna. Låt svalna något. Skiva bananerna. Bred först nötfyllning på pannkakorna, därefter läggs skivad banan och sist breds gräddblandningen på. Lägg pannkakorna ovanpå varandra. Den översta utan fyllning. Pudra florsocker över tårtan och garnera med jordgubbar.

Receptet är framtaget av

Dansukker