Ingredienser
Vetedeg
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk, rumstempererad
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
3 tsk kardemumma, stött
13-15 dl, ca 800 g vetemjöl
1/2 tsk salt
Fyllning
200 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 tsk kardemumma, stött
Pensling
1 ägg, uppvispat + lite salt + lite vatten
Garnering
Smör, smält
Kardemummasocker
ca 1 dl Dansukker Strösocker
1-2 tsk kardemumma, stött
Instruktioner
Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör tills det löst sig.
Dela smöret i mindre bitar och tillsätt i degspadet tillsammans med sirap, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen i maskin i cirka 5 minuter. Tillsätt saltet och fortsätt blanda tills degen släpper från kanterna, ytterligare cirka 5 minuter. Tillsätt mer vetemjöl vid behov.
Låt jäsa under plast i cirka 30 minuter.
Förbered fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser och ställ åt sidan.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela i två delar och kavla ut till rektanglar. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager. Rulla samman och skär i bitar.
Om du vill att bullarna ska bli höga som på bilden, använd en hög bullform med hård kant. Det går lika bra att baka i vanliga bullformar. Lägg ut formarna glest på en plåt. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna försiktigt med uppvispat ägg med salt och vatten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalna på galler, under bakduk.
Gör kardemummasockret genom att blanda strösocker och stött kardemumma i en skål, måtta efter egen smak. Pensla de avsvalnade bullarna med smör och doppa i kardemummasockret.
Tips
Frys in bullarna utan garneringen. Ta ut ur frysen när de ska ätas och pensla på smält smör och doppa i socker- och kardemummablandningen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.