Mammas Mazarinkaka

Cirka 20 stycken

Betyg (45 st)

Ingredienser

200 g smält smör
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bittermandelolja
1 1/2 dl mjölk
50 g riven mandelmassa

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Klä en rektangulär form (30 x 23 cm eller rund form 26 cm) med bakplåtspapper.

Smält smöret. Rör under tiden ihop ägg och socker i en skål med en slev (ej elvisp). Tillsätt sedan sirapen.

Mät upp vetemjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.

Blanda ner mjölk och bittermandelolja i det smälta smöret.

Tillsätt mandelmassa och mjölblandningen i äggsmeten och därefter smörblandningen. Det gör inget om det är lite klumpar, de försvinner under gräddningen.

Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.


Tips!
Garnera med glasyr eller smält choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!