Mammas Mazarinkaka

Cirka 20 stycken

Betyg (41 st)

Ingredienser

200 g smält smör
2 ägg
2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bittermandelolja
1 1/2 dl mjölk
50 g riven mandelmassa

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Klä en rektangulär form (30 x 23 cm eller rund form 26 cm) med bakplåtspapper.

Smält smöret. Rör under tiden ihop ägg och socker i en skål med en slev (ej elvisp). Tillsätt sedan sirapen.

Mät upp vetemjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.

Blanda ner mjölk och bittermandelolja i det smälta smöret.

Tillsätt mandelmassa och mjölblandningen i äggsmeten och därefter smörblandningen. Det gör inget om det är lite klumpar, de försvinner under gräddningen.

Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.


Tips!
Garnera med glasyr eller smält choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.