Mammas Mazarinkaka

Cirka 20 stycken
Mammas Mazarinkaka
Betyg: (9 st)

Ingredienser

200 g smält smör
2 ägg
2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bittermandelolja
1 1/2 dl mjölk
50 g riven mandelmassa


Sätt ugnen på 175 °C.

Klä en rektangulär form (30 x 23 cm eller rund form 26 cm) med bakplåtspapper.

Smält smöret. Rör under tiden ihop ägg och socker i en skål med en slev (ej elvisp). Tillsätt sedan sirapen.

Mät upp vetemjöl och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.

Blanda ner mjölk och bittermandelolja i det smälta smöret.

Tillsätt mandelmassa och mjölblandningen i äggsmeten och därefter smörblandningen. Det gör inget om det är lite klumpar, de försvinner under gräddningen.

Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.


Tips!
Garnera med glasyr eller smält choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker