Ingredienser
Ingredienser (dadelfyllning):
250 g mjuka dadlar
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen nejlika
0,5 tsk malen kardemumma
1 msk smält smör eller matolja
1 msk apelsinblomvatten
Instruktioner
Gör såhär:
1. Kärna ur dadlarna och mixa till en slät smet i matberedare.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ytterligare någon minut. Ställ åt sidan medan du gör degen till kolasnittarna.
Ingredienser (kolasnittar):
200 g mjukt smör
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
0,5 dl Dansukker Muscovadorörsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Vispa ihop smör, strösocker och muscovadosocker till en krämig smet.
3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
5. Rulla degen till 4 längder, fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop längs med längdernas mitt och fyll dem med dadelfyllningen.
6. Nyp ihop längderna så att fyllningarna är helt inbakade i degen och platta sedan till längderna lätt med en gaffel.
7. Grädda varje plåt i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
8. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
Recept Camilla Hamid för Dansukker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.