Ingredienser (dadelfyllning):
Gör såhär:
1. Kärna ur dadlarna och mixa till en slät smet i matberedare.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ytterligare någon minut. Ställ åt sidan medan du gör degen till kolasnittarna.
Ingredienser (kolasnittar):
200 g mjukt smör
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
0,5 dl Dansukker Muscovadorörsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
2. Vispa ihop smör, strösocker och muscovadosocker till en krämig smet.
3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
5. Rulla degen till 4 längder, fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop längs med längdernas mitt och fyll dem med dadelfyllningen.
6. Nyp ihop längderna så att fyllningarna är helt inbakade i degen och platta sedan till längderna lätt med en gaffel.
7. Grädda varje plåt i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
8. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.
Recept Camilla Hamid för Dansukker