Mamoulsnittar

Receptet ger 2 längder à 12 snittar.
Mamoul är en mördegssmåkaka som bakas i både Mellanöstern och Nordafrika, här får den krämiga dadelfyllningen ta plats i de svenska kolasnittarna.
Mamoulsnittar
Betyg: (1st)

Ingredienser

    Ingredienser (dadelfyllning):

    • 250 g mjuka dadlar
    • 0,5 tsk malen kanel
    • 0,5 tsk malen nejlika
    • 0,5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk smält smör eller matolja
    • 1 msk apelsinblomvatten

    Gör såhär:
    1. Kärna ur dadlarna och mixa till en slät smet i matberedare.
    2. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ytterligare någon minut. Ställ åt sidan medan du gör degen till kolasnittarna.

    Ingredienser (kolasnittar):
    200 g mjukt smör
    2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
    0,5 dl Dansukker Muscovadosirap
    4,5 dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljsocker

    Gör såhär:
    1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
    2. Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
    3. Ha sedan i vetemjöl, bikarbonat och vaniljsocker.
    4. Arbeta ihop bara precis tills det blir en deg.
    5. Rulla degen till 4 längder, fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Gör en grop längs med längdernas mitt och fyll dem med dadelfyllningen.
    6. Nyp ihop längderna så att fyllningarna är helt inbakade i degen och platta sedan till längderna lätt med en gaffel.
    7. Grädda varje plåt i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
    8. Låt längden svalna lite innan du skär den på snedden i 12 bitar.

    Recept Camilla Hamid för Dansukker