Mandel och äpplekaka

cirka 6 portioner
Mandel och äpplekaka
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • 3 äpplen
  • 100 g skalad mandel

Vispa matfett, rörsocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner äggulorna, en i taget och därefter mjölet. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar cirka 2 cm stora. Blanda äpplebitar och mandel i smeten. Häll upp smeten i en smord form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker