Mandelflarn

Mandelflarn

24 stycken
Mandelflarn
Betyg (71st)

Ingredienser

75 g mandel
100 g Dansukker Finkornigt Strösocker
100 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk Dansukker Ljus Sirap

Skålla och skala mandlarna. Hacka eller flisa dem. Blanda socker, margarin, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull och rör tills matfettet är smält. Observera att smeten inte får koka. Blanda i mandeln. Lägg teskedsstora klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mandelflarnen i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna. Förvaras torrt.

Flarnen kan läggas samman med t ex bärgrädde, glass eller mousse. Om man penslar flarnen med smält choklad mjuknar de inte av fyllningen.

Man kan även ta loss flarnen från plåten och lägga dem över ett upp och nedvänt glas och på så sätt få flarnskålar. Fyll skålarna med valfri fyllning.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;