Mandelflarn

24 stycken

Betyg (107 st)

Sätt betyg

Ingredienser

75 g mandel
100 g Dansukker Strösocker
100 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk Dansukker Ljus Sirap

Instruktioner

Skålla och skala mandlarna. Hacka eller flisa dem. Blanda socker, margarin, vetemjöl, mjölk och sirap i en kastrull och rör tills matfettet är smält. Observera att smeten inte får koka. Blanda i mandeln. Lägg teskedsstora klickar glest på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mandelflarnen i 175° i ca 5 minuter. Låt svalna. Förvaras torrt.

Flarnen kan läggas samman med t ex bärgrädde, glass eller mousse. Om man penslar flarnen med smält choklad mjuknar de inte av fyllningen.

Man kan även ta loss flarnen från plåten och lägga dem över ett upp och nedvänt glas och på så sätt få flarnskålar. Fyll skålarna med valfri fyllning.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.