200 g mandel
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
175 g smör eller margarin
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
röd hushållsfärg
1-2 tsk kokande vatten
Skålla, skala och mal mandlarna.
Blanda mandel, mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in det i blandningen. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme.
Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek på ett mjölat bakbord. Tryck ut hjärtan med en kakform och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mandelhjärtan mitt i ugnen på 175 °C i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Rör ihop florsocker, några droppar hushållsfärg och vatten och bred glasyren på kakorna.
Receptet är framtaget av