Ingredienser
200 g mandel
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
175 g smör eller margarin
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
röd hushållsfärg
1-2 tsk kokande vatten
Instruktioner
Skålla, skala och mal mandlarna.
Blanda mandel, mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in det i blandningen. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme.
Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek på ett mjölat bakbord. Tryck ut hjärtan med en kakform och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mandelhjärtan mitt i ugnen på 175 °C i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.
Rör ihop florsocker, några droppar hushållsfärg och vatten och bred glasyren på kakorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!