Mandelhjärtan - Recept

Mandelhjärtan

cirka 25 stycken
Mandelhjärtan med rosa glasyr passar perfekt att ge bort till någon på alla hjärtans dag. Lätta att baka och ger en god smak av mandel.
Mandelhjärtan
Betyg (8st)

Ingredienser

200 g mandel
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
175 g smör eller margarin

Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
röd hushållsfärg
1-2 tsk kokande vatten

Skålla, skala och mal mandlarna.

Blanda mandel, mjöl, socker och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i små bitar och arbeta in det i blandningen. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme.

Kavla ut degen till 1/2 cm tjocklek på ett mjölat bakbord. Tryck ut hjärtan med en kakform och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mandelhjärtan mitt i ugnen på 175 °C i cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Rör ihop florsocker, några droppar hushållsfärg och vatten och bred glasyren på kakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;