Mandelkaka med rabarber

En härlig mandelkaka med syrliga rabarber. Baka mandelkakan i en avlång form toppad med rabarberstjälkar och kokos. Servera kakan med en kula glass.

12 portioner

1 timme och 20 minuter

Betyg (8 st)

Ingredienser

Rabarber
250 g rabarber
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1/2 msk potatismjöl
Kaka
225 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Ljust Muscovdorörsocker 
2/3 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
2 dl mandelmjöl
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl gräddfil
3/4 dl kokosflingor

 

Instruktioner

Sätt ugen på 175°C.

Förbered rabarbern. Skölj och skär rabarberstjälkarna på längden, cirka 11 cm. Skär sedan stjälkarna på längden ytterligare en gång. Blanda rabarberna med potatismjölet för att den inte ska avge för mycket vätska i kakan.

Vispa smör, muscovadosocker och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Vispa smeten tills den är ljus och fluffig.

Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör ner blandningen i smeten. Tillsätt gräddfilen och rör smeten jämn.

Smörj en avlång form, 36 x 13 cm och strö över kokos jämt över hela formen. Häll upp smeten och bred ut den jämnt. Lägg på de skurna rabarberna på längden med ett litet mellanrum. Strö över resten av kokosen.

Grädda rabarberkakan i mitten av ugnen cirka 40 minuter eller tills ytan fått fin färg och kakan känns torr med en sticka.

Låt svalna och servera tillsammans med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.