Mandelmusslor

Mandelmusslor är en kär favorit som du kan fylla med det mesta. Här har vi fyllt våra mandelmusslor med en havtornskräm och toppat med havtorn. Perfekt till julfikan!

45-50 st.

PT1H

1 tim, 40 min.

Betyg (58 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mandelmusslor
2 dl sötmandel
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
4-5 bittermandlar

Havtornskräm
160 g havtorn
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl vispgrädde
4 dl smetana

Garnering
200 g havtorn, tinade

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln.

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandeln, ägget och mjölet.

Riv ner bittermandel och arbeta degen smidigt på ett bakbord. Plasta och låt stå kallt 1 tim.

Förbered under tiden havtornskrämen. Värm upp havtorn och socker. Häll genom en finmaskig sil.
Vispa grädden, vänd ner smetana och blanda till en jämn smet. Vänd till sist ner havtornssaften. Låt stå i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200°C. 7. Forma degen till en smal rulle och skär till jämna bitar. Smörj mandelmusselformarna och klä dem med degen. Ställ formarna på en plåt, grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.

Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma. Låt svalna på galler.

Fyll mandelmusslorna med havtornskräm och toppa med havtorn precis innan servering.

Prova också traditionell fyllning med grädde och sylt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.