Mandelmusslor

Mandelmusslor är en kär favorit som du kan fylla med det mesta. Här har vi fyllt våra mandelmusslor med en havtornskräm och toppat med havtorn. Perfekt till julfikan!

45-50 st.

1 tim, 40 min.

Betyg (35 st)

Ingredienser

Mandelmusslor
2 dl sötmandel
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
4-5 bittermandlar

Havtornskräm
160 g havtorn
2 dl Dansukker Strösocker
4 dl vispgrädde
4 dl smetana

Garnering
200 g havtorn, tinade

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln.

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandeln, ägget och mjölet.

Riv ner bittermandel och arbeta degen smidigt på ett bakbord. Plasta och låt stå kallt 1 tim.

Förbered under tiden havtornskrämen. Värm upp havtorn och socker. Häll genom en finmaskig sil.
Vispa grädden, vänd ner smetana och blanda till en jämn smet. Vänd till sist ner havtornssaften. Låt stå i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200°C. 7. Forma degen till en smal rulle och skär till jämna bitar. Smörj mandelmusselformarna och klä dem med degen. Ställ formarna på en plåt, grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.

Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma. Låt svalna på galler.

Fyll mandelmusslorna med havtornskräm och toppa med havtorn precis innan servering.

Prova också traditionell fyllning med grädde och sylt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.