Ingredienser
Mandelmusslor
2 dl sötmandel
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
4-5 bittermandlar
Havtornskräm
160 g havtorn
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl vispgrädde
4 dl smetana
Garnering
200 g havtorn, tinade
Instruktioner
Skålla, skala och mal mandeln.
Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandeln, ägget och mjölet.
Riv ner bittermandel och arbeta degen smidigt på ett bakbord. Plasta och låt stå kallt 1 tim.
Förbered under tiden havtornskrämen. Värm upp havtorn och socker. Häll genom en finmaskig sil.
Vispa grädden, vänd ner smetana och blanda till en jämn smet. Vänd till sist ner havtornssaften. Låt stå i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200°C. 7. Forma degen till en smal rulle och skär till jämna bitar. Smörj mandelmusselformarna och klä dem med degen. Ställ formarna på en plåt, grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.
Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma. Låt svalna på galler.
Fyll mandelmusslorna med havtornskräm och toppa med havtorn precis innan servering.
Prova också traditionell fyllning med grädde och sylt.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.