Mandelmusslor

Mandelmusslor är en kär favorit som du kan fylla med det mesta. Här har vi fyllt våra mandelmusslor med en havtornskräm och toppat med havtorn. Perfekt till julfikan!

45-50 st.

PT1H

1 tim, 40 min.

Betyg (58 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Mandelmusslor
2 dl sötmandel
200 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
4-5 bittermandlar

Havtornskräm
160 g havtorn
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 dl vispgrädde
4 dl smetana

Garnering
200 g havtorn, tinade

Instruktioner

Skålla, skala och mal mandeln.

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt mandeln, ägget och mjölet.

Riv ner bittermandel och arbeta degen smidigt på ett bakbord. Plasta och låt stå kallt 1 tim.

Förbered under tiden havtornskrämen. Värm upp havtorn och socker. Häll genom en finmaskig sil.
Vispa grädden, vänd ner smetana och blanda till en jämn smet. Vänd till sist ner havtornssaften. Låt stå i kylskåpet.

Sätt ugnen på 200°C. 7. Forma degen till en smal rulle och skär till jämna bitar. Smörj mandelmusselformarna och klä dem med degen. Ställ formarna på en plåt, grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.

Stjälp försiktigt upp kakorna medan de är varma. Låt svalna på galler.

Fyll mandelmusslorna med havtornskräm och toppa med havtorn precis innan servering.

Prova också traditionell fyllning med grädde och sylt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!