Maräng med saltkola

- Recept Anne au Chocolat
Spröd och segsmarrig maräng med saltkola som är garanterat beroendeframkallande!

10 st.

Betyg (148 st)

Ingredienser

Saltkola
75 g Dansukker Strösocker
1 dl vispgrädde
Salt

Maräng
3 äggvitor
150 g Dansukker Strösocker
1 tsk citronsaft

Instruktioner

Saltkola
Smält sockret till en ljusbrun lag på medelhög värme, använd en stor gryta med tjock botten, så att karamellen inte bildar ett för tjockt lager. Värm under tiden upp grädden i en annan kastrull. Ta av det karamelliserade sockret från värmen, tillsätt den varma grädden och vispa noga med ballongvisp till en slät kolacreme. Häll kolacremen i en skål och smaksätt med salt. Låt svalna.

Maräng
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker lite i taget under ständig vispning. Tillsätt till sist citron. Fördela marängen på en plåt täckt med bakplåtspapper i 10 lika stora rundlar.
Klicka en dryg sked saltkola på varje maräng och använd en brödsticka för att skapa ett virvelmönster.
Grädda marängerna i 100 graders ugn i 90 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.