Maräng med saltkola

- Recept Anne au Chocolat
Spröd och segsmarrig maräng med saltkola som är garanterat beroendeframkallande!

10 st.

Betyg (146 st)

Ingredienser

Saltkola
75 g Dansukker Strösocker
1 dl vispgrädde
Salt

Maräng
3 äggvitor
150 g Dansukker Strösocker
1 tsk citronsaft

Instruktioner

Saltkola
Smält sockret till en ljusbrun lag på medelhög värme, använd en stor gryta med tjock botten, så att karamellen inte bildar ett för tjockt lager. Värm under tiden upp grädden i en annan kastrull. Ta av det karamelliserade sockret från värmen, tillsätt den varma grädden och vispa noga med ballongvisp till en slät kolacreme. Häll kolacremen i en skål och smaksätt med salt. Låt svalna.

Maräng
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt socker lite i taget under ständig vispning. Tillsätt till sist citron. Fördela marängen på en plåt täckt med bakplåtspapper i 10 lika stora rundlar.
Klicka en dryg sked saltkola på varje maräng och använd en brödsticka för att skapa ett virvelmönster.
Grädda marängerna i 100 graders ugn i 90 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.