Marängdessert med jordgubbar

cirka 6 port
Marängdessert med jordgubbar
Betyg: ( 9 st)

Ingredienser

4 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk vitvinsvinäger
2-3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
smör eller margarin till formen
mjöl till formen 


Smörj en ugnsfast form med matfett och mjöla den noga. Vispa äggvitor och salt till fast skum. Tillsätt hälften av sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa därefter växelvis ner resten av sockret, vaniljsockret och vinägern. Lägg smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i 150 °C i 30 minuter. Höj värmen till 175 °C och grädda i ytterligare 30 minuter. Ta marängen ur ugnen och låt den kallna. Vispa grädden till fast skum och lägg ovanpå marängen. Lägg på jordgubbarna. Servera.

Jordgubbarna kan bytas ut mot andra bär som t ex blåbär, hallon eller hjortron. 

Receptet är framtaget av

Dansukker