Ingredienser
2 dl saltade pistagenötter
1 dl mandel
5 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
1 1/4 dl vatten
1 krm salt
2 äggvitor
Övrigt
2 msk olja till bakplåtspapper
200 g mörk choklad
Instruktioner
Börja med att hacka nötterna och ställ åt sidan.
Blanda socker, sirap, vatten och salt i en kastrull. Koka utan att röra till 150°C.
Medan sockerlagen kokar, vispa äggvitor till ett fast skum. När sockerlagen når 150°C häll det i jämn stråle ner i äggviteskummet under konstant vispning. Fortsätt vispa när sockerlagen är slut, till en vit och tjock smet som svalnat.
Pensla två bakplåtspapper med olja och strö på nötterna. Fördela smeten på de två bakplåtspapperna och rulla ihop smeten till en rulle med hjälp av bakplåtspappret. Gör likadant med det andra bakplåtspappret. Ställ i kylen 2-3 timmar.
Smält chokladen i ett vattenbad. Skär rullarna till bitar och doppa hälften i dem i chokladen.
Förvara marängfudgen i kylen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!