Marmelad på gula tomater

Marmelad på gula tomater är en sötsyrlig marmelad som passar utmärkt till både grillat och ostbrickan. De gula tomaterna ger också marmeladen en läcker färg.

1 burk

40 min.

Betyg (76 st)

Ingredienser

400 g gula cocktailtomater
4 msk vatten
3 msk limesaft
190 g (2 1/4 dl) Dansukker Syltsocker
15 blad färsk basilika

Instruktioner

Skölj och skär tomaterna i bitar och lägg i en kastrull.

Tillsätt vatten, limesaft och koka i 5 minuter. Häll i syltsockret och koka ytterligare 5 minuter. Tillsätt basilika.

Ta kastrullen från värmen. Skumma väl. Häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.