Marmeladgodis

Marmeladgodis med jordgubbs- eller hallonsmak. Den röda färgen ser läckert inbjudande ut i godisskålen.

cirka 30 bitar

Betyg (118 st)

Ingredienser

5 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Glykossirap
1 3/4 dl vatten
200 g passerade hallon eller jordgubbar
1 1/2 tsk citronsyra
20 gelatinblad

Garnering
Dansukker Strösocker

Instruktioner

Koka socker, glykossirap och vatten tills massan håller 140 °C då bärmassan tillsätts. Koka tills smeten är 120 °C. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter innan de tillsätts till marmeladmassan tillsammans med citronsyran. Blanda om ordentligt innan marmeladmassan hälls i formar eller en form. Strö över lite strösocker och ställ svalt för att stelna. Om massan hällts i form skär man lagom stora munsbitar och rullar i strösocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Baka med sommarens bär

En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter.

Sommarfrukost

Här har vi samlat våra favoriter till din bästa och stressfria sommarfrukost. Vad vill du starta dagen med?