Ingredienser
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap
1/2 dl vatten
7 gelatinblad
3 (100 g) äggvitor
2 msk Dansukker Florsocker
event. hushållsfärg
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl potatismjöl
Instruktioner
Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka tills massan håller 100°. Då läggs gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och smält gelatinbladen. Börja även vispa äggvitor och florsocker och eventuell färg i en skål med elvisp tills det är ett fast skum. När massan i kastrullen är 127° hälls den under fortsatt vispning ner i äggvitesmeten. Tillsätt det smälta gelatinet och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig och har börjat svalna av. Blanda florsocker och potatismjöl och lägg i en långpanna. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut stänger i långpannan. Låt stelna i rumstemperatur. Klipp strängarna i bitar i önskad storlek. Rulla bitarna i florsockerblandningen. Förvara i en burk i rumstemperatur.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.