Ingredienser
Marsipan
4 dl Mandel
3,25 dl Dansukker Florsocker
1 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Strösocker
0,5 dl Vatten
Doppning
200 g Nougat
2 dl Kakao
Instruktioner
Metod
Marsipan
Mixa mandlar och Florsocker till ett fint pulver. Koka Strösocker och vatten med Glykossirapen låt det svalna. mixa det sedan med mandelpulvret till 55 grader tillsätt ev gulfärg. Låt marsipanen vila ett dygn i kylen. Rulla marsipanen till små ägg.
Doppning
Smält nougaten på vattenbad och rulla sedan äggen i det med händerna och lägg dem i florsocker. Ta försiktigt ut äggen ur florsockret och ta bort det överflödiga sockret.
Recept Daniel Roos
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.