Marsipankaka med citron och knaprigt täcke

8–10 personer
Saftig marsipankaka med syrlig citronsmak och knaprigt täcke. Håller sig färsk och god i flera dagar.
Marsipankaka med citron och knaprigt täcke
Betyg: (126st)

Ingredienser

    Kaksmet

    • 150 g Dansukker Strösocker
    • 150 g marsipan, riven
    • 150 g smör, mjukt
    • 3 ägg
    • 75 g vetemjöl
    • Finrivet skal av 1 ekologisk citron

    Knaprigt täcke

    • 30 g mandel
    • 30 g Dansukker Farinsocker
    • 40 g smör, kallt
    • 50 g vetemjöl
    • 1 nypa salt

    • 1 msk Dansukker Pärlsocker

    Dekoration

    • Citronskal
    • Mynta
    • Dansukker Florsocker

    Kaksmet
    Förvärm ugnen till 180 grader varmluft. Vispa marsipan och socker väl i en skål. Tillsätt smör under ständig omrörning. Vispa ner äggen ett i taget. Vänd till sist ner vetemjöl och citronskal i smeten. Häll smeten i en smord springform (20 cm) med bottnen klädd i bakplåtspapper.

    Knaprigt täcke
    Lägg mandeln i en minihackare och finfördela. Tillsätt övriga ingredienser och mixa snabbt samman. Fördela i små klumpar över kaksmeten. Strö pärlsocker över och grädda kakan i 45–50 minuter. Kontrollera om kakan är färdiggräddad med en brödsticka. Låt kakan svalna i formen.

    Recept Anne au Chocolat för Dansukker