Matcha-pannacotta

4 portioner 2 timmar
Matcha-pannacotta
Betyg: (0st)

Ingredienser

    Bärlager

    • 2 dl björnbär
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 2 msk Dansukker Muscovadosirap

    Lager 1

    • 3 dl vispgrädde
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 50 g vit choklad hackad

    Lager 2

    • 3 dl vispgrädde
    • 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
    • 1/2–1 tsk matcha te pulver
    • 50 g vit choklad hackad

    Bären
    Blanda bären tillsammans med socker och sirap i en liten gryta. Låt det koka i 1 minut. Häll upp sylten i botten av 4 glas. Låt svalna.

    Lager 1
    Blanda grädde, gelésocker och vaniljsocker i en kastrull och koka i en halv minut, häll i den hackade chokladen och låt smälta. Häll försiktigt på sylten och ställ i kylskåp för att stelna.

    Lager 2
    Blanda grädde och gelésocker i en kastrull och koka i en halv minut, häll i den hackade chokladen och en halv tesked matchapulver och rör runt. Häll upp försiktigt ovanpå det andra lagret i de fyra glasen. Ställ i kylskåp och låt svalna.

    Garnera med riven vit choklad.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker